Bij Simply Grow geloven we dat persoonlijke en professionele groei hand in hand gaan. Onze assessments, gebaseerd op de tools van Thomas International, bieden unieke inzichten, die wetenschappelijk en snel gemeten worden en die de basis vormen om het volle potentieel van een individu of teamlid zichtbaar te maken.
Door zelfreflectie en het beter leren kennen van elkaar, creëren we samen succesverhalen en ambassadeurs binnen uw organisatie. Investeer in de groei van uw team en zie hoe diepgaande, wetenschappelijk onderbouwde inzichten leiden tot efficiëntere en duurzamere resultaten.
Het succes van uw organisatie begint bij het vinden en integreren van de juiste mensen. Onze assessments helpen u bij het identificeren van talenten die perfect passen bij de behoeften en cultuur van uw bedrijf.
Door gebruik te maken van de betrouwbare tools van Thomas International in combinatie met onze expertise in HR, zorgen we voor een vlekkeloze onboarding die niet alleen vaardigheden in kaart brengt, maar ook de unieke persoonlijkheden die uw team versterken.
Zorg voor een positieve en krachtige start en bouw aan een sterk fundament voor langdurig succes.
Sterke teams vormen de kern van succesvolle organisaties. Met onze wetenschappelijk onderbouwde assessments brengen we de dynamiek en potentie van uw team in kaart om van daaruit een sterk advies te formuleren en jullie sterkten en valkuilen als team binnen de organisatie te (h)erkennen.
Door te focussen op zowel individuele als collectieve groei, stimuleren we een cultuur van samenwerking en innovatie. Onze tools van Thomas International bieden de inzichten die nodig zijn om diepgaande veranderingen te verankeren en blijvende groei te realiseren.
Investeer in uw team en zie hoe gezamenlijke zelfreflectie leidt tot gedeelde triomfen.
Onze assessments zijn van toepassing op zowel organisaties als individuen.
Eind jaren vijftig en begin jaren zestig ontwikkelde Dr. Thomas Hendrickson vanuit de DISC-theorie van William Moulton Marston de Thomas Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) voor de werkvloer.
De originele theorie van Marston houdt in dat emotionele acties biosociale reacties zijn van een persoon op een vriendelijke of juist vijandige sociale omgeving. Deze acties bepalen hoe het individu reageert op externe prikkels.
Volgens de theorie is de reactie van een individu op externe prikkels gebaseerd op vier uitgangspunten: neiging tot domineren, beïnvloeden, ondergaan en zich schikken. In 1928 publiceerde Marston zijn boek 'Emotions of Normal People', waarin hij zijn theorie over het menselijk bewustzijn in detail beschrijft.
De PPA laat zien hoe mensen zichzelf zien in gunstige of moeilijke werkomstandigheden en of hun reactiepatronen actief of passief zijn. Gedragsvoorkeuren zijn vervolgens in vier domeinen te verdelen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit.
Het DISC-model is een beknopt en praktisch instrument voor het beoordelen van iemands gedragsstijl. Het is gebaseerd op het werk van William Moulton Marston, die begin 1900 vier primaire gedragsdimensies identificeerde:
Elk van deze dimensies wordt vertegenwoordigd door een kleur:
Iedereen heeft een uniek profiel dat een combinatie is van alle vier dimensies. Er is geen goed of fout profiel, aangezien elk type zijn eigen sterke en zwakke punten heeft.
De DISC-analyse kan worden gebruikt om inzicht te krijgen in iemands:
Het General Intelligence Assessment (GIA) is ruim 15 jaar geleden ontwikkeld door Dr Peter Dann in het Human Assessment Laboratory van de Universiteit van Plymouth. Thomas heeft de GIA in 2006 in zijn assessments geïntegreerd.
Volgens Horn & Cattell (1966) bestaat intelligentie uit fluïde en uitgekristalliseerde componenten:
Fluïde intelligentie (zuivere verwerkingssnelheid) - elementaire intellectuele processen om abstracte begrippen, generalisaties en logische relaties te kunnen verwerken (Carroll, 1993). Fluïde intelligentie wordt gebruikt om nieuwe problemen op te lossen, logisch te denken in nieuwe situaties en patronen te identificeren. Uitgekristalliseerde intelligentie (wat geleerd is) - verbale, mechanische en numerieke capaciteiten, enz. Uitgekristalliseerde intelligentie is het vermogen om geleerde kennis en ervaring in te zetten.
De GIA meet de intelligentie en is ontwikkeld en theoretisch onderbouwd door Carrolls taxonomie/classificatie van cognitieve vermogenscomponenten van de algemene intelligentie (G-factor van mentale prestaties, Spearman et al.). De GIA richt zich echter veel meer op fluïde intelligentie en het gebruik van procedurele in plaats van declaratieve kennis. De GIA meet elementaire cognitieve vermogens (perceptiesnelheid, verbaal redeneervermogen, etc.) en beoordeelt wat we ‘leervermogen’ noemen in plaats van 'IQ'.
De Trait Emotional Intelligence Questionnaire (TEIQue, uitgesproken als tie-kjoe) is ontwikkeld en wordt voortdurend geactualiseerd door K.V. Petrides, PhD, in zijn London Psychometric Laboratory (www.psychometriclab.com), momenteel gevestigd in University College London (UCL).
De TEIQue is gebaseerd op de theorie over emotionele intelligentie (trait EI) van K.V. Petrides, die uitgaat van een constellatie van emotionele zelfpercepties op de lagere niveaus van persoonlijkheidshiërarchieën. Trait EI biedt een volledige operationalisatie van de affectieve aspecten van de persoonlijkheid, wat wil zeggen dat het de emotionele wereld van de persoon volledig beoordeelt.
Naast andere psychologische kenmerken beoordeelt de TEIQue hoe wij denken over onze emotionele vaardigheden (bijvoorbeeld hoe goed we denken te zijn in het identificeren, begrijpen en beheersen van onze eigen emoties en die van anderen). Dit zijn sterke voorspellers van een opmerkelijk scala aan gedragingen en prestaties. Veel daarvan zijn van essentieel belang op de werkplek (werkprestaties, werktevredenheid, werkstress, leiderschap, gedrag binnen de organisatie, betrokkenheid bij de organisatie, teamwerk enzovoorts).
Een samenwerkingsaudit is een systematische beoordeling van de samenwerking en communicatie binnen een organisatie. Het doel van een samenwerkingsaudit is om te identificeren waar de samenwerking goed verloopt en waar er verbeteringen mogelijk zijn.
De focus van een samenwerkingsaudit ligt op de volgende gebieden:
Een samenwerkingsaudit kan worden uitgevoerd door:
De bevindingen van een samenwerkingsaudit worden samengevat in een rapport. Dit rapport bevat aanbevelingen voor verbetering van de samenwerking en communicatie binnen de organisatie.
De High Potential Traits Inventory (HPTI) is ontwikkeld door Ian MacRae en Adrian Furnham aan de University College London (UCL) en High Potential Psychology Ltd.
De HPTI van Thomas is gebaseerd op een 'optimaliteitsmodel'. Dit model gaat ervan uit dat persoonlijkheidskenmerken als 'optimaal' kunnen worden beschouwd als ze aansluiten op de vereisten voor een bepaalde rol of functie, zoals leidinggevend management.
De HPTI meet de volgende persoonlijkheidskenmerken:
De antwoorden op de HPTI worden verwerkt en uitgedrukt als een bepaalde positie op een continuüm voor elk van de 6 persoonlijkheidskenmerken. Ze vallen in één van de volgende vier niveaus: Laag, Gemiddeld, Optimaal of Excessief. Te veel of te weinig van een bepaalde eigenschap heeft voordelen, maar ook nadelen. Bepaalde kenmerken kunnen wijzen op een hoge slagingskans, of juist een risico vormen voor een anderszins succesvol persoon.
Leiderschapsontwikkeling is een continu proces gericht op het versterken van de leiderschapsvaardigheden van individuen binnen een organisatie. Het omvat het verwervingen verfijning van de kennis, vaardigheden en gedragingen die nodig zijn om effectief leiding te geven aan anderen en organisatiedoelen te bereiken.
Waarom is leiderschapsontwikkeling belangrijk binnen management?
In de dynamische en complexe omgeving van vandaag is effectief leiderschap essentieel voor het succes van organisaties. Goede leiders kunnen:
Managementontwikkeling is een continu proces gericht op het verbeteren van de vaardigheden, kennis en attitude van managers. Het doel is om hen te helpen effectiever te worden in hun rol en om betere resultaten te behalen voor de organisatie.
Er zijn verschillende activiteiten en programma's die binnen managementontwikkeling vallen, zoals:
Naast deze formele activiteiten, is leren door ervaring ook een belangrijk onderdeel van managementontwikkeling. Managers leren continu door hun dagelijkse werkzaamheden, door te sparren met collega's en door feedback te ontvangen van hun leidinggevende en medewerkers.
Sales ontwikkeling, ook wel sales enablement genoemd, is een continu proces gericht op het verbeteren van de vaardigheden, kennis en kunde van verkopers en salesteams. Het doel is om hen te helpen effectiever te worden in hun rol en om betere verkoopresultaten te behalen voor de organisatie.
Waarom is sales ontwikkeling belangrijk?
In de dynamische wereld van verkoop is het cruciaal om je verkopersteam continu te ontwikkelen. Dit zijn enkele van de redenen waarom sales ontwikkeling zo belangrijk is:
Je krijgt een diepgaande profilering en uitgebreid rapport, maar ook onze jarenlange expertise op vlak van people management. Een wetenschappelijk onderbouwd rapport gekoppeld aan jouw bedrijfscultuur en -doelstellingen.
Onze 17 jaar expertise als assessor zorgt voor een absolute toegevoegde waarde bij aanwervingen, groeiopportuniteiten en zelfs bij teamgroei. Ook bij afvloeiingen zijn deze rapporten van grote waarde.
U krijgt naast het wetenschappelijke rapport ook onze persoonlijke rapportering. Onze assessments zijn beschikbaar online en in alle talen.